Primul pas către amenajarea parcului din strada Unirii

Grupul de inițiativă care se va ocupa de crearea caietului de sarcini pentru construcția și amenajarea parcului de odihnă şi agrement din strada Unirii a fost constituit în cadrul ședinței publice care a avut loc joi, 06 februarie, la sediul primăriei comunei Stăuceni.

Primul pas către amenajarea parcului din strada Unirii
Primul pas către amenajarea parcului din strada Unirii
Primul pas către amenajarea parcului din strada Unirii
Primul pas către amenajarea parcului din strada Unirii

Grupul de inițiativă care se va ocupa de crearea caietului de sarcini pentru construcția și amenajarea parcului de odihnă şi agrement din strada Unirii a fost constituit în cadrul ședinței publice care a avut loc joi, 06 februarie, la sediul primăriei comunei Stăuceni. La întrunire au participat locuitori ai comunei, membri ai Consiliului Comunal precum și agenți economici.
 Membrii grupului au fost desemnați:
•    Cantarji Vasile - adminisrator al blocului locativ din strada Unirii 20/2;
•    Colța Eugen - administrator al blocului locativ din strada Nucarilor 2;
•    Pereu Lilian - consilier local;
•    Robu Natalia -consilier local;
•    Simirețchi Margareta - directoarea Școlii primare-grădiniță „Ilie Fulga";
•    Lazarencu Sergiu - viceprimar .
Grupul de inițiativă creat în cadrul acestor discuții reprezintă interesele mai multor grupuri țintă. Ulterior, membrii grupului vor organiza consultări în teritoriu și vor pune baza caietului de sarcini împreună cu specialiștii în domeniu.
Participanții au menționat despre importanța amenajării unui teritoriu unde, pe viitor, se vor organiza cele mai importante evenimente din localitate, și care să permită implicarea unui număr mare de participanți. Unii locuitori și-au exprimat îngrijorarea că pe acest teritoriu, care anterior era unul din obiectivele de mândrie a satului, ar putea fi construite blocuri de locuit. 
În cadrul discuțiilor s-a menționat că acestui proiect trebuie să răspundă necesităților tuturor categoriilor de locuitori ai comunei: copiii, tineri, familii, bătrâni etc. Printre propuneri se regăsesc și amenajarea unui teren de joacă pentru copii, teren de forță pentru maturi, amfiteatru, alei pavate, bănci, locuri de parcare.
Cei prezenți au apreciat inițiativa și s-au arătat deschiși de a veni cu propuneri pe marginea acestui proiect. Ei au accentuat importanța implicării societății prin participarea activă la consultările publice și salubrizarea teritoriului. 
Primăria comunei aduce mulțumiri participanților la ședință și îndeamnă actorii interesați să intervină cu idei și propuneri!