Consultări publice a proiectului de Decizie cu privire la aprobarea Regulamentului despre modul de întreținere a animalelor cu și fără stăpân

Consultări publice a proiectului de Decizie cu privire la aprobarea Regulamentului despre modul de întreținere a animalelor cu și fără stăpân

ANUNŢ
privind organizarea consultării publice a proiectului de Decizie cu privire la aprobarea Regulamentului despre modul de întreținere a animalelor cu și fără stăpân

Primăria comunei Stăuceni iniţiază, începând cu data de 9 martie 2020, consultarea publică a proiectului de Decizie a Consiliului local cu privire la aprobarea Regulamentului despre modul de întreținere a animalelor cu și fără stăpân din comuna Stăuceni.
Scopul proiectului este de a institui reguli privind comportamentul deținătorilor de animale de companie față de acestea, inclusiv comportamentul față de animalele fără stăpân și fără supraveghere, precum și identificarea de oportunități pentru animalele fără stăpân și fără supraveghere care se află pe teritoriul comunei Stăuceni.
Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie este numărul în creștere al animalelor fără stăpân și fără supraveghere, care devine un pericol pentru comunitate și riscurile care intervin în legătură cu infectarea cu rabie a altor animale sau a oamenilor. De asemenea, o necesitate stringentă este vaccinarea tuturor animalelor de companie și microciparea acestora în scopul înregistrării și identificării. 
Prevederile de bază ale proiectului sunt regulile de comportament ale deținătorilor de animale de companie, modul de întreținere a acestora și modul de comportament în timpul plimbărilor animalelor în spațiile publice. Modul de comportament față de animalele fără stăpân și măsurile aplicate în privința acestora pentru reducerea gradului de pericol social.
Beneficiarii proiectului de decizie sunt locuitorii comunei Stăuceni care dețin animale de companie, inclusiv locuitorii satului Goianul Nou, precum și persoanele care doresc să contribuie la asigurarea unui spațiu confortabil și să adopte animale fără stăpân.
Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt stabilirea unui mediu sigur, confortabil, reducerea numărului animalelor fără stăpân și creșterea nivelului de respect față de animalele de companie. 
Impactul estimat al proiectului de decizie este îmbunătățirea condițiilor de trai al animalelor de companie cu și fără stăpân din localitățile Stăuceni și Goianul Nou, crearea unui mediu de siguranță și maxim confort pentru locuitorii comunei, precum și identificarea soluțiilor pentru reducerea numărului animalelor fără stăpân și fără supraveghere.
Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu Legea nr. 436 din 28.12.2006, privind administrația publică locală. 
Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până la data de 20 martie 2020, la adresa Primăriei Stăuceni, comuna Stăuceni, str. Alexei Mateevici, 13, la adresa electronică: info@stauceni.md, sau la numărul de telefon - 022 32 67 80.
Proiectul Deciziei Consiliului local cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de întreținere a animalelor cu și fără stăpân şi Nota informativă sunt disponibile pe pagina web oficială a Primăriei comunei Stăuceni www.stauceni.md sau la sediul Primăriei pe adresa: comuna Stăuceni, str. Alexei Mateevici, 13. 

DESCARCĂ AICI: Proiectul Deciziei Consiliului local cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de întreținere a animalelor cu și fără stăpân şi Nota informativă