Au fost desemnați membrii Consiliului Local de Tineret Stăuceni

În cadrul ședinței s-a discutat despre activitățile care urmează să aibă loc: alegerea biroului permanent al Consiliului, elaborarea Regulamentului cadru de funcționare a CLTS și încheierea Acordului de colaborare cu APL Stăuceni.

Au fost desemnați membrii Consiliului Local de Tineret Stăuceni

Ședința de constituire a Consiliului Local de Tineret Stăuceni (CLTS) a avut loc duminică, 18 aprilie 2021, în incinta Primăriei. La eveniment au participat Primarul Alexandr Vornicu, viceprimarul Sergiu Lazarencu, consilierul local Lilian Pereu, specialistul responsabil de activități cultural-artistice și sportive pentru tineret din cadrul APL, Andriana Ursu, și candidații învingători la alegerile care au avut loc pe 10 aprilie curent. 

În debutul ședinței, Primarul a salutat interesul tinerilor și a împărtășit experiența sa de tânăr preocupat de implicarea în soluționarea problemelor comunitare. „La vârsta de 17 ani am venit cu inițiativa de a crea un consiliu local al tinerilor din localitate, care nu a fost salutată de administrația de atunci. Sunt bucuros să particip la această ședință și vă asigur că APL vă v-a susține în activitățile pe care le veți desfășura în reprezentarea intereselor tinerilor din Stăuceni și Goianul Nou.” a menționat Alexandr Vornicu urându-le membrilor CLTS mult succes.

La rândul său, consilierul local Lilian Pereu a vorbit despre importanța implicării tinerilor care au efectuat studii peste hotare și pot contribui la dezvoltarea localității de baștină prin implementarea cunoștințelor și bunelor practici acumulate.

Tinerii au mulțumit conducerii Primăriei pentru deschiderea și sprijinul acordat în crearea CLTS. Ei au manifestat interes pentru soluționarea problemelor la nivel comunitar, modernizarea localității, precum și adaptarea la necesitățile și aspirațiile tinerei generații. În acest sens, membrii Consiliului Locat de Tineret Stăuceni au menționat că unul dintre obiectivele lor de activitate va fi atragerea de fonduri externe pentru implementarea proiectelor destinate tinerilor și comunității.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a discutat despre activitățile care urmează să aibă loc, printre acestea fiind alegerea biroului permanent al Consiliului, elaborarea Regulamentului cadru de funcționare a CLTS și încheierea Acordului de colaborare cu APL Stăuceni.